Potřebujeme:
- 1 kg brambor
- 1 domácí klobásu
- 1 maďarskou klobásu (nebo paprikovou, pikantní)
- 2 špekáčky
- 150 g uzené slaniny
- 1 cibuli
- 1 lečo (700 ml) is nálevem
- 4-5 PL pikantního kečupu
- čerstvé nebo sušené oregano a bazalku
- sůl
- pepř
Postup:
- 1.Očištěné brambory nakrájíme na kostky, klobásky a špekáčky na kolečka, slaninu na tenké proužky a vše spolu promícháme ve větší misce. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celé lečo is nálevem – případně můžeme použít i čerstvou sezónní zeleninu. Vše ochutíme solí, pepřem, čerstvým nebo sušeným oreganem a bazalkou. Přidáme 4-5 PL ostrého kečupu a vše pořádně promícháme.
- 2.Pekáč nebo zapékací misku vyložíme větším kusem alobalu tak, aby část alobalu zůstala i na uzavření pokrmu – nesmí nám vytéct šťáva! Připravenou směs dáme do alobalové misky na připravený pekáč a alobal pořádně uzavřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 až 50 minut při 200 ° C. Podáváme s chlebem nebo čerstvým pečivem a se zeleninovým salátem. Recept od paní Prevužňákovej z Nové Ľubovňu