Pro milovníky asijské kuchyně
Potřebujeme:
- 1 menší kuře
- 1 balíček tenkých rýžových nudlí
- 2 až 3 hvězdičky badyánu
- 2 tobolky kardamonu
- 1 palička skořice
- několik zrnek celého pepře
- 1 až 2 chilli papričky
- rybí omáčka podle chuti
- 1 svazek jarní cibulky
- petrželka
- koriandrových nať
- 2 limety
- 1 balíček klíčků
- kousek zázvoru
Postup:
- 1.Kuře omyjeme, rozporcujeme, zbavíme kůže, dáme do hrnce, celé zalijeme vodou, osolíme a uvedeme do varu. Oheň ztišit, přidáme pokrájené jarní cibulky a na mírném ohni uvaříme doměkka.
- 2.Kuře vyjmeme z hrnce, maso obereme z kostí a vidličkami rozebereme na vlákna.
- 3.Kosti vložíme zpět do vývaru, přidáme badyán, skořici, kardamon, očištěný kousek zázvoru, zrnka celého pepře, rozkrájenou omytou limetu a vaříme dále asi 20 minut. Ochutíme rybou omáčkou.
- 4.Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu.
- 5.Vývar scedíme.
- 6.Na talíře rozdělíme kousky masa, nudle, nakrájenou cibulku, nasekanou petrželovou a koriandrovou nať a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Zalijeme horkým vývarem, pokapeme limetovou šťávou a posypeme klíčky.