Udělejte si kapra jinak: Podkovy na mandlích a sušeném ovoci

Potřebujeme:

  • 4 podkovy z kapra
  • 2-3 lžíce mandlového likéru
  • olej a máslo na opečení
  • 1 bílá nebo červená cibule
  • hrst nasekaných sušených rozinek (sultánky)
  • hrst sušených brusinek
  • a hrst oloupaných mandlí (vcelku, nasekané nebo lupénky)
  • sůl, mletý bílý pepř

Postup:

  1. 1.Omyté a osušené podkovy z kapra osolte, opepřete a pokapejte mandlovým likérem. Na rozehřátém oleji a na másle opékejte v pánvi 3 až 4 minuty z obou stran.
  2. 2.Podkovy vyjměte a zakryjte alobalem. Do výpeku v pánvi vložte nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli a po 3 minutách opékání přidejte sušené brusinky a rozinky. Pokud třeba, přidejte trochu másla a podle chuti i trochu likéru. Spolu restujte další 3 minuty.
  3. 3.Mandle opečte dozlatova na suché pánvi (případně s trochou oleje). Podkovy podávejte posypané mandlemi a směsí cibule a sušeného ovoce. Jako příloha se hodí kuskus nebo bramborové pyré.