Potřebujeme:
- 4 podkovy z kapra
- 2-3 lžíce mandlového likéru
- olej a máslo na opečení
- 1 bílá nebo červená cibule
- hrst nasekaných sušených rozinek (sultánky)
- hrst sušených brusinek
- a hrst oloupaných mandlí (vcelku, nasekané nebo lupénky)
- sůl, mletý bílý pepř
Postup:
- 1.Omyté a osušené podkovy z kapra osolte, opepřete a pokapejte mandlovým likérem. Na rozehřátém oleji a na másle opékejte v pánvi 3 až 4 minuty z obou stran.
- 2.Podkovy vyjměte a zakryjte alobalem. Do výpeku v pánvi vložte nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli a po 3 minutách opékání přidejte sušené brusinky a rozinky. Pokud třeba, přidejte trochu másla a podle chuti i trochu likéru. Spolu restujte další 3 minuty.
- 3.Mandle opečte dozlatova na suché pánvi (případně s trochou oleje). Podkovy podávejte posypané mandlemi a směsí cibule a sušeného ovoce. Jako příloha se hodí kuskus nebo bramborové pyré.