Potřebujeme:
- 4 hrubší telecí řízky (každý 150 až 180 g)
- 4 tenké plátky šunky
- 4 tenké plátky sýra (ementál, gouda)
- 1 až 2 vejce
- půl svazku čerstvé petrželky
- hladkou mouku na obalování
- strouhanku na obalování
- sůl
- pepř
- kousek másla
- olej na opékání
- citron na ozdobení
Postup:
- 1.Řízky omyjeme a důkladně vysušíme kuchyňskými papírovými ubrousky. Do řízků zboku vyřízneme otvor a zvenku i zevnitř jejich osolíme a opepříme. Pak je lehce naklepeme.
- 2.Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Nasypeme ji do připravených otvorů v řízky.
- 3.Do každého otvoru vložíme plátek šunky a plátek sýra.
- 4.Okraje zlehka naklepeme, aby se spojily, nebo jejich spojíme malou kuchyňskou jehlicí.
- 5.Naplněné řízky postupně obalíme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance.
- 6.V pánvi rozehřejeme olej, přidáme trochu másla a řízky smažíme dozlatova.
- 7.Servírujeme šikmo překrojené. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a s plátkem citronu.