Slavný Cordon bleu krok za krokem

Potřebujeme:

  • 4 hrubší telecí řízky (každý 150 až 180 g)
  • 4 tenké plátky šunky
  • 4 tenké plátky sýra (ementál, gouda)
  • 1 až 2 vejce
  • půl svazku čerstvé petrželky
  • hladkou mouku na obalování
  • strouhanku na obalování
  • sůl
  • pepř
  • kousek másla
  • olej na opékání
  • citron na ozdobení

Postup:

  1. 1.Řízky omyjeme a důkladně vysušíme kuchyňskými papírovými ubrousky. Do řízků zboku vyřízneme otvor a zvenku i zevnitř jejich osolíme a opepříme. Pak je lehce naklepeme.
  2. 2.Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Nasypeme ji do připravených otvorů v řízky.
  3. 3.Do každého otvoru vložíme plátek šunky a plátek sýra.
  4. 4.Okraje zlehka naklepeme, aby se spojily, nebo jejich spojíme malou kuchyňskou jehlicí.
  5. 5.Naplněné řízky postupně obalíme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance.
  6. 6.V pánvi rozehřejeme olej, přidáme trochu másla a řízky smažíme dozlatova.
  7. 7.Servírujeme šikmo překrojené. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a s plátkem citronu.