Potřebujeme:
- 8 vajec
- 50 g sterilovaných okurek
- 2 byľky kopru + na ozdobení
- 2 byľky estragonu
- půl svazku pažitky
- 80 g majonézy
- 50 g zakysané smetany
- 70 g libového tvarohu
- 1 zarovnanou lžičku mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 4 lžičky černého kaviáru
Postup:
- 1.Vejce uvaříme natvrdo – ve vroucí vodě jejich povaříme asi 9 až 10 minut. Pak je prudce zchladíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlé oloupeme a po délce překrojíme na polovinu.
- 2.Opatrně vyjmeme žloutky a protlačíme je přes sítko do mísy. Kousek žloutku si můžeme nechat na ozdobení. Bílky si připravíme na plnění.
- 3.Okurky necháme okapat, pak je nakrájíme na drobné kostičky. Kopr, estragon a pažitku najemno posekáme.
- 4.V misce utřeme majonézu, zakysanou smetanu a tvaroh. Přidáme nasekané bylinky a pokrájené okurky, ochutíme mletou červenou paprikou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme přetištěny žloutky. Vymícháme hladký krém.
- 5.Cukrárenské pytlík s větším otvorem naplníme připraveným krémem, který dekorativní nastříkáme do vaječných bílků. Naplněné bílky ozdobíme troškou kaviáru a koprem, případně zbytkem žloutku. Hned servírujeme.