Ruské vejce s bylinkami

Potřebujeme:

  • 8 vajec
  • 50 g sterilovaných okurek
  • 2 byľky kopru + na ozdobení
  • 2 byľky estragonu
  • půl svazku pažitky
  • 80 g majonézy
  • 50 g zakysané smetany
  • 70 g libového tvarohu
  • 1 zarovnanou lžičku mleté ​​červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžičky černého kaviáru

Postup:

  1. 1.Vejce uvaříme natvrdo – ve vroucí vodě jejich povaříme asi 9 až 10 minut. Pak je prudce zchladíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlé oloupeme a po délce překrojíme na polovinu.
  2. 2.Opatrně vyjmeme žloutky a protlačíme je přes sítko do mísy. Kousek žloutku si můžeme nechat na ozdobení. Bílky si připravíme na plnění.
  3. 3.Okurky necháme okapat, pak je nakrájíme na drobné kostičky. Kopr, estragon a pažitku najemno posekáme.
  4. 4.V misce utřeme majonézu, zakysanou smetanu a tvaroh. Přidáme nasekané bylinky a pokrájené okurky, ochutíme mletou červenou paprikou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme přetištěny žloutky. Vymícháme hladký krém.
  5. 5.Cukrárenské pytlík s větším otvorem naplníme připraveným krémem, který dekorativní nastříkáme do vaječných bílků. Naplněné bílky ozdobíme troškou kaviáru a koprem, případně zbytkem žloutku. Hned servírujeme.