Rajčatová polévka s mozzarellou

Potřebujeme:

  • 400 g rajčat
  • 150 ml rajčatového pyré
  • 1 cibuli
  • hladkou mouku
  • máslo
  • masový vývar
  • 100 g mozzarelly
  • sůl
  • petrželku

Postup:

  1. 1.Omyté rajčata rozkrojíme na poloviny, zrnka vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. 2.Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme v hrnci na másle. Poprášíme hladkou moukou, přilijeme teplý vývar, promícháme, osolíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
  3. 3.Přidáme nakrájená rajčata a pod pokličkou vaříme 10 až 15 minut. Potom přidáme rajčatové pyré, přilijeme vývar, osolíme a vaříme asi 10 minut.
  4. 4.Hotovou rajčatovou polévku ozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme s tenkými kolečky mozzarelly.