Potřebujeme:
- 2 balení kozího sýra s plísní
- 4 lžíce vlašských a lískových ořechů
- 300 g směsi listových salátů (rukola, ledový salát, římský salát, lollo rosso, endivie)
- 1 zralé avokádo
Na zálivku:
- šťávu z poloviny citronu
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce smetany
- mořskou sůl
- pepř
Postup:
- 1.V salátové míse připravíme dresing: Smícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř, nakonec zašleháme olej a smetanu.
- 2.Avokádo očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme ho k připravenému dresinku.
- 3.Kousky kozího sýra posypeme nahrubo podrcených a na suché pánvi opečenými vlašskými a lískovými ořechy. Sýry dáme pod gril vyhřátý na 190 ° C a krátce je grilujeme (jen tolik, aby se neroztekly).
- 4.Salát potrhaný na menší kousky smícháme s dresinkem, naservírujeme na talíř, navrch uložíme sýr. Podáváme s bagetou.