Pečený divočák na tymiánu

Potřebujeme:

  • 600 až 800 g kančího stehna
  • 1 lžičku kmínu
  • 100 g tenkých plátků prorostlé slaniny
  • 1 větvičku tymiánu
  • 1 až 2 cibule
  • sůl

Postup:

  1. 1.Maso omyjeme a zbavíme blan a šlach. Osolíme a necháme několik hodin odležet v chladničce.
  2. 2.Přeložíme na pekáč, okmínujeme a navrch rozložíme plátky slaniny a větvičku tymiánu. Podlijeme trochou vody a přikryté alobalem pečeme v troubě vyhřáté na 200 ° C asi 1 a 3/4 hodiny.
  3. 3.Téměř upečené maso odkryjeme, podle potřeby podlijeme horkou vodou a posypeme na čtvrtiny nakrájenou očištěnou cibulí. Při 220 ° C dopečeme ještě asi 20 minut, dokud se na mase nevytvoří kůrka. Podáváme s bramborovou kaší utřeného s máslem a dušenou červeným zelím.