Ostrokyslá polévka

Potřebujeme:

  • 150 g tofu nebo kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • 200 g hřibů (Jidášovo ucho nebo šampňióny)
  • sójové klíčky
  • 3 lžičky Solamylu na zahuštění
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 vejce
  • 2 chilli papričky
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • ocet na dochucení

Postup:

  1. 1.Očištěnou mrkev, houby a sójové klíčky nakrájíme nadrobno a přidáme k vývaru, který ochutíme solí nebo vegetou. Zeleninu vaříme s tofu nakrájeným na malé kostičky nebo kuřecím masem nakrájeným na kousky. Vaříme asi 10 minut.
  2. 2.Do vývaru přidáme očištěné chilli papričky zbavené zrnek, ocet a sójovou omáčku, která nám polévku zbarví dohněda. Do 100 ml studené vody přidáme Solamyl, rozmícháme a vlijeme do vařící polévky. Necháme krátce vařit a odstavíme z ohně.
  3. 3.Před koncem vaření přidáme rozšlehané vejce. Porci polévky ozdobíme nakrájeným pórkem.