Potřebujeme:
- 150 g tofu nebo kuřecího masa
- 1 mrkev
- 200 g hřibů (Jidášovo ucho nebo šampňióny)
- sójové klíčky
- 3 lžičky Solamylu na zahuštění
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 vejce
- 2 chilli papričky
- 1,5 l kuřecího vývaru
- ocet na dochucení
Postup:
- 1.Očištěnou mrkev, houby a sójové klíčky nakrájíme nadrobno a přidáme k vývaru, který ochutíme solí nebo vegetou. Zeleninu vaříme s tofu nakrájeným na malé kostičky nebo kuřecím masem nakrájeným na kousky. Vaříme asi 10 minut.
- 2.Do vývaru přidáme očištěné chilli papričky zbavené zrnek, ocet a sójovou omáčku, která nám polévku zbarví dohněda. Do 100 ml studené vody přidáme Solamyl, rozmícháme a vlijeme do vařící polévky. Necháme krátce vařit a odstavíme z ohně.
- 3.Před koncem vaření přidáme rozšlehané vejce. Porci polévky ozdobíme nakrájeným pórkem.