Kombinací inovativní technologie, funkčnosti a moderního designu se sporák stává trendový a ideální doplněk kuchyně. Navíc získáte přijatelný zdroj tepla.
Ve Francii, Itálii, Německu či Rakousku sporáky na tuhá paliva dodnes neztratily na aktuálnosti, a v mnoha rodinných domech lze vidět hned dva. Proto prošel tento spotřebič markantním vývojem.
Moderní design sporáků na dřevo umožňuje integrovat je do kuchyňské linky a interiérů i těch nejmodernějších rodinných domů. Navíc představuje řadu výhod. Je spolehlivý, nezávislý na plynu či elektrice. Většina typů funguje na dřevo nebo dřevěné brikety. Dřevo je stále nejlevnější zdroj energie, takže pomůže i ušetřit. Kromě přípravy jídla, správné domácké atmosféry a bonusem k vůni pečené kachny nebo bábovky je příjemné teplo.
Pohodlné, jednoduché
Sporáky na tuhá paliva mají praktickou desku na vaření a troubu na pečení masa i moučníků. Některé typy mají ve spodní části úložný prostor s dvířky. Sporák je konstruován tak, aby se varná plocha co nejdříve zahřátí, aby se co nejjednodušší udržoval zvenčí i zevnitř. Spalovací komora je dostatečně prostorná na dřevěné špalky velké až 45 cm, dřevo tedy nemusíte naštípat na „velikost párátek“. Díky velkorysému, integrovanému zásobníku na dřevo je i přikládání velmi jednoduché.
Na toto dejte pozor
Pokud přemýšlíte nad takovým sporákem, měli byste mít v kuchyni komín na tuhá paliva o průměru 150 mm. Při instalaci sporáku v kuchyni nesmíte zapomenout ani na ochranu podlahy. Pokud je podlaha hořlavá, je třeba na ni položit nehořlavou, tepelně izolující podložku, například plech, keramické dlaždice či speciální tvrzené sklo.
Protože je sporák určen v prom řadě na vaření, nezapomeňte ani na instalaci speciálního odsavače par a keramický obklad stěn.