Nejrychlejší čočková polévka, jakou si můžete uvařit

Potřebujeme:

  • 200 g  červené čočky
  • 2 cibule
  • 1 konzervu (asi 400 g) posekaných rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1-2 lžičky pepře kari
  • sůl
  • pepř
  • kysanou smetanu na ozdobení

Postup:

  1. 1.Čočku důkladně propláchneme, scedíme a necháme okapat. Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme.
  2. 2.V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a lehce opečeme. Potom přidáme čočku a koření kari, promícháme a asi 1 minutu podusíme.
  3. 3.Přilijeme rajčata z konzervy a horký vývar. Důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 12 až 15 minut.
  4. 4.Polévka vařením dost zhoustne – pokud je třeba, můžeme ji rozředit trochou horké vody (nebo vývaru). Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.