Potřebujeme:
- 200 g červené čočky
- 2 cibule
- 1 konzervu (asi 400 g) posekaných rajčat
- 1 l zeleninového vývaru (z kostky)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1-2 lžičky pepře kari
- sůl
- pepř
- kysanou smetanu na ozdobení
Postup:
- 1.Čočku důkladně propláchneme, scedíme a necháme okapat. Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme.
- 2.V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a lehce opečeme. Potom přidáme čočku a koření kari, promícháme a asi 1 minutu podusíme.
- 3.Přilijeme rajčata z konzervy a horký vývar. Důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 12 až 15 minut.
- 4.Polévka vařením dost zhoustne – pokud je třeba, můžeme ji rozředit trochou horké vody (nebo vývaru). Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.