Kyjevské kotlety

Potřebujeme:

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g másla
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo kopru
  • 1-2 vejce
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. 1.Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Překrojíme je jako knihu, vložíme mezi dvě vrstvy kuchyňské fólie a zlehka naklepeme.
  2. 2.Připravíme si nádivku: Čerstvou petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smícháme ji se změklým máslem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
  3. 3.Pomocí lžíce z máslové směsi vyformujeme dva „válečky“ a na 10 minut je uložíme do mrazáku, aby máslo pořádně ztuhlo.
  4. 4.Do středu kuřecích prsou vložíme máslově-bylinkovou náplň. Maso pevně svineme tak, aby nikde nezůstal otvor a aby během smažení z masa nevytekla máslový krém. Kotlety uložíme na 10 minut do mrazáku, aby lépe držely tvar.
  5. 5.V jednom hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli. Do druhého talíře nasypeme strouhanku. Svinuté maso namočíme do vajec a obalíme ve strouhance. Tento postup zopakujeme ještě jednou.
  6. 6.Kotlety smažíme v horkém oleji z každé strany 5 až 7 minut. Hned podáváme.
  7. 7.Jako příloha se hodí bramborové pyré a zelený hrášek nebo salát z čerstvé zeleniny.