Potřebujeme:
- 16 až 20 kuřecích křídel
- 1 svazek jarních cibulek
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci hnědého cukru
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu (případně 1 lžíci sušeného)
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku mletého pepře
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky skořice
- vodu, pokud třeba
Postup:
- 1.Připravíme marinádu: V misce smícháme nadrobno nakrájené jarní cibulky, prolisované stroužky česneku, šťávu z poloviny citronu, sójovou omáčku, olej, hnědý cukr, tymián, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a skořici. Pokud je marináda příliš hustá, přidáme jednu nebo dvě lžíce vody.
- 2.Kuřecí křídla rozložíme na papírový ubrousek, vysušíme je, vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Pootáčíme, aby se jí celé obalily. Mísu zakryjeme fólií a necháme nejméně 6 hodin marinovat.
- 3.Křídla uložíme na gril nebo do roštu na grilování masa. Grilujeme přibližně 40 minut, podle potřeby i více. Podáváme se zeleninovým salátem a s čerstvou bagetou.