Kuřecí křídla s jamajskou omáčkou na grilu

Potřebujeme:

  • 16 až 20 kuřecích křídel
  • 1 svazek jarních cibulek 
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu (případně 1 lžíci sušeného)
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku mletého pepře
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky skořice
  • vodu, pokud třeba

Postup:

  1. 1.Připravíme marinádu: V misce smícháme nadrobno nakrájené jarní cibulky, prolisované stroužky česneku, šťávu z poloviny citronu, sójovou omáčku, olej, hnědý cukr, tymián, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a skořici. Pokud je marináda příliš hustá, přidáme jednu nebo dvě lžíce vody.
  2. 2.Kuřecí křídla rozložíme na papírový ubrousek, vysušíme je, vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Pootáčíme, aby se jí celé obalily. Mísu zakryjeme fólií a necháme nejméně 6 hodin marinovat.
  3. 3.Křídla uložíme na gril nebo do roštu na grilování masa. Grilujeme přibližně 40 minut, podle potřeby i více. Podáváme se zeleninovým salátem a s čerstvou bagetou.