Kuřecí kousky s citronem a kari

Potřebujeme:

  • 1 kuře
  • 80 až 100 g hnědého cukru
  • 8 lžic citronové šťávy
  • 2 lžičky koření kari
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron v biokvalitě
  • drůbeží vývar
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. 1.Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme na kousky. Osolíme a opepříme.
  2. 2.Připravíme marinádu: V míse smícháme cukr, citrónovou šťávu, kari, prolisovaný česnek a trochu oleje. Maso z každé strany obalíme v marinádě a necháme v chladu několik hodin.
  3. 3.Namarinované kuřecí kousky poklademe do vymazaného pekáče a přidáme k nim citron nakrájený na osminky.
  4. 4.Troubu předehřejeme na 190 ° C a kuře pečeme asi 40 minut nebo dokud není měkké. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Kuře podáváme s rýží basmati nebo Quinoa.

Co je quinoa?

Quinoa (vyslovuje se kinu) pochází z And a pěstuje se v Bolívii, Chile a Peru. Tuto plodinu nazývají i zeleninový kaviár nebo rýže Inků. Malé zrnka mají jemnou chuť a připravují se jako rýže. Při vaření mírně zvětší svůj objem a zůstanou průhledné. Hledejte v prodejnách se zdravou výživou.