Potřebujeme:
- 1 kuře
- 80 až 100 g hnědého cukru
- 8 lžic citronové šťávy
- 2 lžičky koření kari
- 3 stroužky česneku
- 1 citron v biokvalitě
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- 1.Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme na kousky. Osolíme a opepříme.
- 2.Připravíme marinádu: V míse smícháme cukr, citrónovou šťávu, kari, prolisovaný česnek a trochu oleje. Maso z každé strany obalíme v marinádě a necháme v chladu několik hodin.
- 3.Namarinované kuřecí kousky poklademe do vymazaného pekáče a přidáme k nim citron nakrájený na osminky.
- 4.Troubu předehřejeme na 190 ° C a kuře pečeme asi 40 minut nebo dokud není měkké. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Kuře podáváme s rýží basmati nebo Quinoa.
Co je quinoa?
Quinoa (vyslovuje se kinu) pochází z And a pěstuje se v Bolívii, Chile a Peru. Tuto plodinu nazývají i zeleninový kaviár nebo rýže Inků. Malé zrnka mají jemnou chuť a připravují se jako rýže. Při vaření mírně zvětší svůj objem a zůstanou průhledné. Hledejte v prodejnách se zdravou výživou.