Milujeme naše kuchyně. Chceme, aby byly svatyněmi dobrého jídla, příjemných posezení s rodinou či přáteli, našimi vlastními královstvími. Pokud nejste zastáncem někdy chladného minimalismu a strohé čistoty prostoru, máme tu dnes pro vás jeden výborný nápad. Koberec!
Je přirozené, že do místnosti, kde dennodenně pracujeme v kuchařských zástěrách nechceme mít další zástěrka, za který mnozí považují v kuchyni právě koberec. Dnes vás přesvědčíme, že to naopak vůbec nemusí být špatný nápad.
Pořádek musí být
Je přirozené, že mnozí do kuchyně volí dřevěné podlahy nebo jiné, snadno udržovatelné podlahoviny, které se po rozlití mléka, či vysypání mouky jednoduše setřou a je vše jako nové. Pokud si však myslíte, že při koberci je péče o ně mnohem náročnější, není to úplně tak. Stejně ho stačí vysát a většinu tekutých nečistot odstraníte jednoduše vodou se saponátem. Pokud zvolíme koberec s melírovaným vlasem a na syntetické bázi, nakonec nebude po skvrnky ani vidu.
Teplo domova
Pokud máte doma prcka, který se při vás během vaření hrává nebo stále studené nohy, jemný koberec namísto chladné podlahy určitě uvítáte. Zpříjemní a zútulní celý prostor a pokud je vaše kuchyň, tmavší, zda otočená na sever, určitě vám pomůže přinést do ní kus domácího tepla. Pokud nejste této volbě zcela nakloněn, jeho tepelná izolace je to, co vás může velmi jednoduše přesvědčit.
Koberec na celou šířku podlahy bychom do kuchyně jistě nedoporučili, spíše sáhněte po kusovém, který bude přiměřeně hustý, bude mít kratší vlas a nějaký ten neutrální vzor. Dosáhnete tím, že zvládne i těžší formy čištění, které si jistě bude vyžadovat, jednoduše ho vyklepete, bude příjemný na dotek a vzor zakryje drobné nečistoty. Navíc musíte myslet i na to, že ho jednou za pár let bude nutné vyměnit a rozhodně jednodušší vyměníte kus velký 1 x 1 metr jako ten, který pokrývá celou místnost.