Hovězí steak na grilované zelenině (medium)

Potřebujeme:

  • 2 steaky z hovězí svíčkové (asi 2,5 cm silné)
  • 1 cuketu
  • 50 g baby karotky
  • 50 g strukového fazolky
  • hrst hrášku
  • hrst kukuřice
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 50 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • steakové koření
  • mořskou sůl

Postup:

  1. 1.Maso omyjeme, osušíme a necháme přikryté potravinářskou fólií odležet přes noc v chladničce. Asi půl hodiny před tepelnou úpravou steak vyjmeme a necháme odstát při pokojové teplotě.
  2. 2.Cuketu, karotku a fazolky omyjeme a očistíme. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci necháme sevřít vodu a do mírně vroucí vložíme zeleninu. Po 3 minutách přidáme hrášek a kukuřici. Po 2 minutách odstavíme, scedíme a přendáme do pánve nebo do woku s trochou rozehřátého oleje. Vložíme větvičku rozmarýnu, umyté rajčata a opékáme asi 7 minut do zlatova, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec trocha osolíme a přendáme na talíře.
  3. 3.Steak z obou stran potřeme olejem a na prudkém ohni opečeme z každé strany po 2 až 3 minuty. Můžeme opékat s snítkou rozmarýnu. Přendáme na zeleninu, opepříme a osolíme.