Potřebujeme:
- 500 g hovězí roštěné
- 100 ml zakysané smetany + trochu na ozdobení
- 2 zarovnané lžíce hladké mouky
- 1 malou cibuli
- 1 kostku masového bujónu
- 2 hrsti sušených hub
- 100 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- 1.Sušené houby předem namočíme do 100 až 200 ml studené vody. Připravíme si vývar z 1 kostky a 500 ml vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2.Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky hovězího masa, které z obou stran prudce orestujeme. Potom zmírníme plamen a hrnec přikryjeme pokličkou. Dusíme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přidáme houby is vodou, ve které byly namočené, a bílé víno. Za občasného podlévání vývarem dusíme do změknutí. Čím déle a pomaleji maso dusíme, tím zůstane více šťavnaté a měkké.
- 3.Udušené plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku.
- 4.Hovězí plátky v houbové omáčce podáváme s knedlíkem a ozdobíme smetanou.