Vyzkoušíte chutný tip na další zásoby letní zeleniny.
Grilované papriky v bylinkovém nálevu
Potřebujete: 3 červené papriky, 3 žluté papriky, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíci vinného octa, sůl, pepř, petrželku, 1 větvičku rozmarýnu
postup:
- Papriky omyjte, rozkrojte a očistěte od semínek. Dejte je na rozpálený gril a z obou stran opečte. Když jsou upečené, položte je na talířek a připravte si celofánové sáček, do kterého je třeba vložit ještě teplé papriky alespoň na 15 minut. V sáčku se zapaří a vy z nich snadno odstraníte slupku.
- Mezitím si připravte zálivku. Do menšího hrnce dejte olivový olej a když je teplý, přidejte vinný a balzámový ocet. Přidejte sůl, pepř, bylinky a vše důkladně promíchejte.
- Oloupané papriky naskládáme do sklenic a zalijte nálevem. Dobře uzavřete a skladujte v chladničce.