Potřebujeme:
- 130 g mletého hovězího masa
- 1 velkou celozrnnou housku
- 1 plátek uvařené červené řepy (nejlépe marinované v sladkokyselém nálevu)
- hrst nakrájeného listového salátu
- kyselou okurku
- 1 lžíci paprikové pasty Ajvar
- 3 kávové lžičky tatarské omáčky
- nať z jarní cibulky
- 1 lžíci oleje
- pepř
- sůl
Postup:
- 1.Mleté hovězí maso opepříme, utřeme a vytvoříme z něj placku silnou asi 1,5 cm. V ledničce necháme 30 minut odležet.
- 2.Vychlazenou masovou placku dáme na rozpálený gril a z každé strany opékáme 3 až 4 minuty. Maso necháme 5 minut odpočinout a pak z obou stran osolíme.
- 3.Housku podélně na třikrát rozkrojíme a všechny části opečeme na grilu z obou stran.
- 4.Na spodní díl opečené housky rozetřeme jednu lžičku tatarské omáčky, naaranžujeme polovinu salátu, položíme plátek červené řepy, potřeme druhou lžičkou tatarské omáčky a přiklopíme prostředním dílem housky.
- 5.Na ni rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky, dáme zbytek salátu, přidáme maso, ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým vrchem housky.