Dvojitý hamburger s červenou řepou

Potřebujeme:

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 velkou celozrnnou housku
  • 1 plátek uvařené červené řepy (nejlépe marinované v sladkokyselém nálevu)
  • hrst nakrájeného listového salátu
  • kyselou okurku
  • 1 lžíci paprikové pasty Ajvar
  • 3 kávové lžičky tatarské omáčky
  • nať z jarní cibulky
  • 1 lžíci oleje
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. 1.Mleté hovězí maso opepříme, utřeme a vytvoříme z něj placku silnou asi 1,5 cm. V ledničce necháme 30 minut odležet.
  2. 2.Vychlazenou masovou placku dáme na rozpálený gril a z každé strany opékáme 3 až 4 minuty. Maso necháme 5 minut odpočinout a pak z obou stran osolíme.
  3. 3.Housku podélně na třikrát rozkrojíme a všechny části opečeme na grilu z obou stran.
  4. 4.Na spodní díl opečené housky rozetřeme jednu lžičku tatarské omáčky, naaranžujeme polovinu salátu, položíme plátek červené řepy, potřeme druhou lžičkou tatarské omáčky a přiklopíme prostředním dílem housky.
  5. 5.Na ni rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky, dáme zbytek salátu, přidáme maso, ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým vrchem housky.