Potřebujeme:
- 1 malé kuře
- 4 malé mrkve
- 1/4 celeru
- 2 malé petržele
- 8 menších brambor
- 1 menší pórek
- 1 jarní cibulku
- 1 malou cibuli
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 5 stroužků česneku
- 1 hřebíček
- větvičku tymiánu
- větvičku petrželky
- bobkový list
- pepř
- sůl
- olej
Postup:
- 1.Kuře naporcujeme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Ve velkém litinovém hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete opečeme z každé strany. Opečené kousky masa vyjmeme a uchováme v teple.
- 2.Do hrnce nalijeme vývar, přidáme očištěný česnek a přivedeme do varu. Do hrnce vložíme opečené kousky kuřete. Pomalu vaříme asi 20 minut, během vaření sbíráme z povrchu pěnu.
- 3.Mrkev, celer a petržel očistíme, brambory omyjeme, pórek překrojíme, cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíček.
- 4.Zeleninu, brambory a koření dáme do hrnce ke kuřeti a povaříme 30 až 40 minut. Dochutíme solí a pepřem.