Dušené kuře se zeleninou

Potřebujeme:

  • 1 malé kuře
  • 4 malé mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 malé petržele
  • 8 menších brambor
  • 1 menší pórek
  • 1 jarní cibulku
  • 1 malou cibuli
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hřebíček
  • větvičku tymiánu
  • větvičku petrželky
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. 1.Kuře naporcujeme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Ve velkém litinovém hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete opečeme z každé strany. Opečené kousky masa vyjmeme a uchováme v teple.
  2. 2.Do hrnce nalijeme vývar, přidáme očištěný česnek a přivedeme do varu. Do hrnce vložíme opečené kousky kuřete. Pomalu vaříme asi 20 minut, během vaření sbíráme z povrchu pěnu.
  3. 3.Mrkev, celer a petržel očistíme, brambory omyjeme, pórek překrojíme, cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíček.
  4. 4.Zeleninu, brambory a koření dáme do hrnce ke kuřeti a povaříme 30 až 40 minut. Dochutíme solí a pepřem.