Výběr steakových nožů

Nezmasakrujte svůj nádherný šťavnatý steak špatným příborem. Po otestování široké škály steakových nožů jsme sestavili seznam nezbytných vlastností, na které se při nákupu zaměřte.

Nakupování steakových nožů může být ohromující – na výběr jsou čepele vroubkované nebo hladké a styly rukojetí od černého plastu přes celonerezové až po exotické dřevo. Po otestování řady steakových nožů doporučujeme hledat vlastnosti uvedené níže.

Následující nože zapůsobily na naše testery snadným krájením, vyvážením, hmotností a celkovým dojmem:

Vlastnosti, na které se zaměřte:

Neostré čepele. Nože s rovným ostřím po mase spíše kloužou, než aby ho řezaly, a výsledkem jsou hladké, nikoliv zubaté kousky. Nože s rovným ostřím lze také brousit a právě ostré ostří je klíčem k bezproblémovému krájení masa.

Kované nože. Cena nožů do jisté míry souvisí s tím, z čeho jsou vyrobeny a jak jsou vyrobeny. Lisované nože jsou vyraženy z ocelového plechu, zatímco kované nože se vyrábějí zahřátím silného kusu oceli a jeho vytlučením do tvaru kladivem. Výsledkem kování je těžší nůž, který déle drží ostré ostří, a tento náročnější proces obvykle vede k vyšší ceně nože. Myslíme si, že se to vyplatí.

Pohodlné rukojeti. Když mi v jedné restauraci s vynikajícími steaky nabídli k jídlu výběr ze šesti druhů steakových nožů, udělalo to na mě dojem. Bylo vidět, že restaurace si uvědomuje, že velkou část výkonu nože tvoří jeho pocit, který se u každého člověka liší.

Chcete-li najít ten nejlepší nůž pro Vás, navštivte dobře zásobený kuchyňský obchod, kde můžete mít v ruce celou řadu nožů. Získáte tak představu o tom, jaký materiál rukojeti preferujete a jaká značka Vám dobře padne do ruky.