Potřebujeme:
- 2 kusy kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- 60 g másla
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo kopru
- 1-2 vejce
- strouhanku
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- 1.Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Překrojíme je jako knihu, vložíme mezi dvě vrstvy kuchyňské fólie a zlehka naklepeme.
- 2.Připravíme si nádivku: Čerstvou petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smícháme ji se změklým máslem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
- 3.Pomocí lžíce z máslové směsi vyformujeme dva „válečky“ a na 10 minut je uložíme do mrazáku, aby máslo pořádně ztuhlo.
- 4.Do středu kuřecích prsou vložíme máslově-bylinkovou náplň. Maso pevně svineme tak, aby nikde nezůstal otvor a aby během smažení z masa nevytekla máslový krém. Kotlety uložíme na 10 minut do mrazáku, aby lépe držely tvar.
- 5.V jednom hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli. Do druhého talíře nasypeme strouhanku. Svinuté maso namočíme do vajec a obalíme ve strouhance. Tento postup zopakujeme ještě jednou.
- 6.Kotlety smažíme v horkém oleji z každé strany 5 až 7 minut. Hned podáváme.
- 7.Jako příloha se hodí bramborové pyré a zelený hrášek nebo salát z čerstvé zeleniny.